Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Novi recept za izradu prirodnog sapuna

Recept: glicerinski sapun za lice – aloe vera&lavanda

Većina sapuna, naročito oni industrijski su agresivni za kožu, čiste je dobro, no posljedice su iritacija, osipi, crvenilo…

Blagi glicerinski sapun prema ovom receptu potpuno je neutralan za sve tipove kože, neće je nadražiti, a nakon upotrebe koži će pružiti hidrataciju i zaštititi je na potpuno prirodan način. Preporučuje se za korištenje svima s osjetljivom kožom, pomaže pri liječenju akni, osipa, alergija… hidratizira i hrani kožu. Može se koristiti i za cijelo tijelo.

Sama izrada vrlo je jednostavna i traje nepunih pola sata. Uz osnovu za sapun (glicerinska aloe vera baza) potrebno Vam je još tek nekoliko kozmetičkih supstanci, osnovni pribor i oprema za izradu domaćih, prirodnih sapuna.

Nakon što isprobate ovaj sapun, vjerujemo kako će postati standard u Vašoj kupaonici.

Sastojci:

  • 200 g glicerinske baze za sapun Aloe vera (Nanoteh glicerinske baze)
  • 10 g (ml) koloidnog srebra (Nanoteh koloidno srebro 20 ppm)
  • 8-10 kapi lavanda eteričnog ulja (Nanoteh eterična ulja)
  • 6-8 g kamilica macerata  (Nanoteh macerati)

(recept je za oko 200 g sapuna, srazmjerno možete povećati ili smanjiti količine sastojaka)

 Osnovne upute: pročitajte osnove izrade sapuna iz glicerinske baze

Postupak: Glicerinsku bazu nasjecite na male kockice i otopite u metalnoj posudi (upute dolaze uz bazu). Kada je sapunska baza otopljena (oko 60-65 stupnjeva) lagano je promiješajte i uklonite s izvora topline. Dodajte ostale sastojke iz recepta i opet vrlo lagano promiješajte (zadnja dodajte eterična ulja). Smjesu lagano ulijte u pripremljene kalupe te gornji dio pošpricajte etilnim alkoholom kako bi sapun bio gladak i bez mjehurića.

Nakon pola sata kalup možete staviti u smrzavanje ili obični hladnjak, na taj način sapune će biti lakše izvaditi iz kalupa. Već sljedeći dan po izradi možete uživati u svom aloe vera glicerinskom sapunu za lice.

Odlike sapuna: glicerinski sapun s eteričnim uljem lavande i aloe vera gelom izuzetno je blag za kožu. Blagodati Aloea vere vjerojatno nije potrebno ponavljati, a u kombinaciji s nano srebrom ovaj sapun dobija izuzetna antiseptična svojstva.  Preporuča se za svakodnevno pranje lica, ali i cijelog tijela. Posjeduje izuzetna svojstva dubinskog čišćenja, dezinficira kožu, bogato se pjeni, hrani i njeguje (macerat kamilice) i hidratizira (veliki udio prirodnog glicerina). Pogodan je za sve tipove kože, naročito kožu lica i osjetljivu dječju kožu.

Rok trajnosti: nekoliko mjeseci, držati na suhom i hladnom mjestu, najbolje umotano u plastičnu foliju (kako ne bi ishlapio miris)

Mjere opreza: Pridržavati se mjera opreza pri izradi (naznačene na pakiranjima komponenti) i sigurnosnih mjera pri rukovanju predmetima s povišenom temperaturom i korištenom opremom i uređajima, držati sastojke van dohvata djece.

 


Postavite pitanje