Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Komponente za izradu prirodne kozmetike

Uz gotovu prirodnu kozmetiku u liniji proizvoda Nanoteh mogu se pronaći i koponente za izradu domaćih, prirodnih pripravaka za njegu i higijenu kože.

Pri formiranju ponude najvažniji nam je bio sastav, odnosno porijeklo komponente, tako da je najveći dio artikala potpuno prirodan, ili sa samo vrlo malo sintetičkih sastojaka. Većinu od ponuđenih kozmetičkih komponenti koristimo i sami pri proizvodnji Nanoteh proizvoda.

Svi artikli osim u manjim komercijalnim pakiranjima dostupni su i u većoj ambalaži.

Prirodni voskovi

  • Pčelinji vosak – žuti (Cera Flava) Vrlo popularna kozmetička komponenta sa širokim spektrom primjene. Odličan u izradi sapuna kojima daje čvrstoću i veže mirise, dobar emulgator i blagi konzervans. Topi se na oko 65 stupnjeva.

pakiranje: plastična kutijica, 50 g

Pigmenti – mineralni

  • Bijeli pigment – Titan dioksid Prirodan bijeli pigment, netoksičan i sa blokirajućim svojstvom UV zraka, koristi se i kao prehrambena boja. Dodaje se u uljnu fazu kod izrade kozmetike.

pakiranje: plastična kutijica, 35 g

  • Plavi pigment – Ultramarine Praškasti mineralni pigment odličan kod proizvodnje sapuna iz glicerinskih ili bio baza, dodaje se u superfating fazi, prije dodavanja eteričnih ulja. Dodaje se u vrlo maloj količini.

pakiranje: plastična kutijica, 20 g

  • Zeleni pigment – Krom oksid Praškasti mineralni pigment odličan kod proizvodnje sapuna iz glicerinskih ili bio baza, dodaje se u superfating fazi, prije dodavanja eteričnih ulja. Dodaje se u vrlo maloj količini.

pakiranje: plastična kutijica, 20 g

  • Oker pigment – Željezo oksid Praškasti mineralni pigment odličan kod proizvodnje sapuna iz glicerinskih ili bio baza, dodaje se u superfating fazi, prije dodavanja eteričnih ulja. Dodaje se u vrlo maloj količini.pakiranje: plastična kutijica, 20 g

Ostale komponente

  • Etilni alkohol 96% denaturirani – Ethanol Idealan za dezinfekciju prirobora i posuda za izradu kozmetičkih pripravaka. Koristi se za površinsko tretiranje kod nalijevanja glicerinskih sapuna u kalupe.

pakiranje: plastična bočica s raspšivačem, 100 ml

  • Biljni glicerin – Glicerol Neizostavan element kod izrade domaćih kozmetičkih preparata, potpuno biljni proizvod čistoće 99,5%.

pakiranje: staklena bočica, 200 ml

  • Koloidno srebro 20 ppm – otopina ionskog srebra Dodatak srebra u bilo koji kozmetički ili higijenski preparat produžiti će njegov rok trajanja, a koži pružiti dugotrajnu dezinfekciju.

pakiranje: staklena bočica, 300 ml

  • Zelena (francuska) glina – Solum Fullonum kompleksan je spoj prirodnih minerala i metala u tragovima. Posjeduje izuzetno ljekovita svojstva, pa se koristi čak i za oralnu upotrebu, izbjeljivanje zubi, izradu maski za lice… Odličan je izbor za dodatak u prirodne sapune i higijenske preparate jer dubinski čisti kožu.

          pakiranje: plastična kutijica, 50 g